Antionet Conrads

Vrijwilliger aan het woord – maart 2013

antoinet-conradsIk ben Antoinet Conrads, gehuwd en moeder van 2 dochters, Kim (13) en Lichelle (18). Ik loop al weer heel wat jaartjes mee als vrijwilligster op de kinderboerderij.

Dat is gekomen door mijn vader (Freek) die ruim voor mij al zeer actief was op de kinderboerderij. Ik ben toen een paar keer mee geweest met mijn vader om de dieren te voeren en te verzorgen en vond het allemaal erg leuk om te doen en te zien. Vooral omdat er ook cavia’s aanwezig waren, en ik een enorme cavia-fan ben! Zo kwam het zover dat ik vrijwilligster werd om toezicht te houden op de dagen dat de kinderboerderij open was.

Het contact met de kinderen en de ouders is erg leuk, vooral als kinderen laten zien hoe goed, leuk en lief ze met de dieren om kunnen gaan. Heel veel kinderen leer je zo goed kennen en vinden het dan leuk je weer te zien als je toezicht hebt.

Het afgelopen jaar ben ik door mijn werk, mijn hobby en mijn gezin minder actief op de kinderboerderij en tijdelijk gestopt met toezicht houden. Ik wil wel weer gaan kijken om het toezicht houden weer op te pakken. Ik ben niet helemaal van de aardbodem verdwenen, want samen met mijn oudste dochter organiseer ik regelmatig een activiteit op de kinderboerderij.

Zoals: Sinterklaasfeest, Paasfeest, caviakeuring, kleurwedstrijd enz. Hier gaat ook altijd heel veel tijd en energie inzitten, maar dat met heel veel plezier! Vooral als je dan al die vrolijke en blije kindertoetjes ziet! En daar doe je het dan toch voor.

Ik hoop dat de kinderboerderij nog lang mag blijven bestaan.