Arien van Leeuwen

Vrijwilliger aan het woord – mei 2014

arienWaarom ben ik vrijwilliger geworden bij de kinderboerderij ? Ik heb 27 jaar in het basisonderwijs gewerkt in s’ Hertogenbosch. De meeste tijd met kinderen uit de kleutergroepen. Ik vond het toen al erg belangrijk dat kinderen aanraking kwamen met dieren.

Ik heb in de klas een broedmachine gehad en nam lammetjes die de fles kregen mee naar school een hele ervaring voor kinderen uit de stad. Mijn vriend werd helaas ziek waardoor hij niet meer voor zijn schapen, pony’s konijnen en hond kon zorgen. Ik ben hem toen daarmee gaan helpen en zo van het ” boerenleven ” gaan houden.

In 2006 is hij gestorven , ik was toen net een jaar met pensioen, de dieren , behalve een pony en de hond werden verkocht ik miste alles heel erg. Mijn zoon zag een advertentie staan vrijwilliger gezocht bij de kinderboerderij .
Ik had veel vrije tijd en kon zo mijn ervaringen met kinderen en dieren in praktijk brengen.

Ook mijn kleinkinderen Thijs en Roos genieten enorm van de dieren en zijn dan ook meestal bij mij te vinden. Verder heb ik als hobby’s genieten en van alles ondernemen met mijn kleinkinderen, mijn hond Basco , waar ik heerlijk mee langs de Waal ga wandelen en uitstapjes met mijn vriendinnen.

Gelukkig nog geen tijd om achter de geraniums te zitten. Ik hoop het nog lang vol te houden.