Dorien Werps

Vrijwilliger aan het woord – december 2013

dorien-werpsIk ben Dorien Werps, 42 jaar geleden geboren in Zuid-Limburg en sinds 2000 woonachtig in Zaltbommel, getrouwd met Pascal en moeder van Laura (11 jaar) en Koen (9 jaar).

Sinds de oprichting van de kinderboerderij, juni 2005, help ik al mee en de laatste 3 jaar zit ik ook in het bestuur als contactpersoon vrijwilligers, maak ik het dienstrooster en organiseer ik de collecte voor de kinderboerderij. Als klein meisje kwam ik al op een boerderij en hielp ik mee met het voeren en verzorgen van dieren. Het was voor mij een logische stap om me op te geven als vrijwilliger toen er een kinderboerderij kwam in Zaltbommel.

In het begin zaten mijn kinderen nog niet op school, dus nam ik ze allebei mee. Nu vinden ze het nog steeds leuk om in de vakanties mee te helpen en te spelen op de BeestenBoel. Inmiddels helpen ze zelfs ook al mee als er een BSO op bezoek komt of als er activiteiten zijn zoals afgelopen zaterdag bij het bezoek van Amerigo en twee pieten.

Al héél wat jaren voer ik op de donderdagochtend en daarbij begeleid ik ook een aantal mensen van de Dagbesteding de Harmonika. Heerlijk een ochtend mijn eigen boerderijtje, lekker in de buitenlucht in alle jaargetijden. Het is mooi om te dieren te zien opgroeien en het gedrag van de dieren te leren kennen.

Mijn favoriete dieren zijn de varkens en de konijnen. Varkens schijnen hele intelligente dieren te zijn, zeer proper en ik vind ze heel grappig. Toch leuk om dit op de boerderij te leren.

Als je ziet wat de kinderboerderij de Beestenboel de afgelopen jaren voor jong en oud heeft betekend, dan ben ik blij dat ik een van de vrijwilligers ben die dit mogelijk maakt. Ik hoop dat ik dit werk nog lang kan blijven doen.