Jan Stoops

Vrijwilliger aan het woord – september 2011

Jan-stoopsHallo iedereen, mijn naam is Jan Stoops en ik ben sinds 2003 penningmeester van de Beestenboel. Dat is zo gekomen omdat onze voorzitter Edward mijn buurman is en hij mij destijds heeft gevraagd als penningmeester. Ik ben 64 jaar en gepensioneerd accountant. Dus een penningmeesterschap hoeft voor mij geen moeite te kosten. Dat is ook wel zo, maar wat ik moet doen zou iedereen met een beetje gevoel voor cijfers moeten kunnen. Wat houdt het dan in?

Het bijhouden van de administratie van de Beestenboel. Dit doe ik met een simpel boekhoudpakket op de pc. Verder maak ik eens per jaar een jaarrekening aan de hand van die administratie. Ook maak ik aan het eind van het jaar een begroting voor het komende jaar. Die wordt dan in de bestuursvergadering besproken en goedgekeurd.

Verder beheer ik de bankrekeningen van de Beestenboel en zorg dus voor het betalen van allerlei rekeningen, zoals van de gemeente, de dierenarts, het energiebedrijf, het klusteam enz. Ook zijn we in het bestuur bezig een bestand aan donateurs op te bouwen, dat ik dan ga bijhouden. O ja, er valt nog meer over mij te vertellen. Ik ben getrouwd met Helen en we hebben 2 kinderen, van 36 en 33 jaar. Er zijn (nog) geen kleinkinderen.

Mijn hobbies zijn het verzamelen van Dinky Toys, bridgen, kunstgeschiedenis en klassieke muziek. Zoals op de foto te zien is houden we ook van de bergen.