Lianne Josemanders

Vrijwilliger aan het woord – juni 2012

lianne-josemandersIk ben Lianne Josemanders, 37 jaar oud en ik ben sinds oktober 2006 werkzaam als vrijwilliger bij Kinderboerderij De Beestenboel. Ik was destijds herstellende van een burn-out en kon op de kinderboerderij terecht om een aantal uren in de week te werken, lekker in mijn eigen tempo, om zo weer op de rit te komen voor het ‘echte’ werk. Nadat ik weer aan het werk was, ben ik verder gegaan met werken op zaterdagochtend en dat doe ik nu nog steeds met mijn vriendin Inge.

Het werken op de kinderboerderij is echt een feestje: de dieren zijn altijd blij als je komt ’s ochtends om ze te voeren en er is altijd tijd om even lekker te aaien en te knuffelen. Het is ook prima te combineren met mijn gezin. Ik ben getrouwd met Andre en we hebben twee dochters, Rixt en Puck. (Op de foto zie je haar met Swen, de oudste zoon van Inge.) Rixt vindt de dieren nu nog wat te groot, maar ik kan niet wachten tot ze oud en groot genoeg is om mee te gaan op zaterdagochtend!

Naast hobby-en op de kinderboerderij blaas ik ook saxofoon bij Blaaskapel De Mispelkrakers hier in Zaltbommel. Het hele jaar door treden we op, maar carnaval is toch wel het hoogtepunt! Ook vind ik het leuk kleding te maken voor Rixt, maak ik graag kaarten en doe veel creatieve dingen.

Ik hoop nog heel lang voor de Beestenboel te mogen werken en ik hoop dan ook dat onze Stichting nog heel wat jaren mag bestaan. Het is niet altijd makkelijk, zeker het vinden van vrijwilligers, maar we hebben in de jaren dat we bestaan veel goed werk gedaan en ik hoop dat we dat nog heel lang mogen doen.