Magda van Klink

Vrijwilliger aan het woord – maart 2011

magda-van-klinkIk ben Magda van Klink, ik ben getrouwd (bijna 25 jaar) met Rob, en we hebben 2 zonen van onszelf, en een pleegzoon. Ik werk bij ’s Heerenloo in de verstandelijk gehandicapte zorg, als trainer; medewerker thuisondersteuning; en begeleider.

Ik doe nog meer vrijwilligerswerk op andere terreinen, waardoor ik weinig tijd over heb voor hobby’s. Dat zijn dus het lezen van de krant; een goede Britse detective kijken; en sinds kort de sportschool (nou ja……..hobby).

Ik heb mijn jeugd doorgebracht op een boerderij, in de omgeving van Leiden, en in het verleden hadden Rob en ik een eigen tuinbouwbedrijf, met veel ruimte op het erf.
We hielden geiten of schapen; kippen; duiven en een kat en hond. Nadat we in zomer 2006 in Zaltbommel zijn komen wonen, hadden we die ruimte niet meer, en konden we alleen de duifjes en de hond meenemen. Daarom heb ik me vrij snel opgegeven als vrijwilliger bij De Beestenboel, zodat ik toch nog met dieren bezig kon zijn!

Ik voer de dieren op maandag, en soms help ik klussen of houd ik toezicht. Wat ik het leukste vind aan dit vrijwilligers werk, is de omgang met de dieren. Ze herkennen je, of in ieder geval mijn fiets, en begroeten je meteen. Mijn favoriete dieren zijn de schapen; de landgeiten en de kippen.

Fijn is het dat zoveel vrijwilligers het bestaan van de kinderboerderij mogelijk maken, en zo kinderen de mogelijkheid bieden om deze dieren van dichtbij te ervaren. Naar mijn idee wordt De Beestenboel echt gewaardeerd, want toen ik afgelopen jaar collecte liep, gaven bijna alle mensen iets! Vooral opa’s en oma’s vinden het fijn om met hun kleinkinderen naar de Beestenboel te komen.

Ook heel positief vind ik het dat deelnemers van De Harmonika (ook ’s Heerenloo) bij ons een zinvolle dagbesteding vinden! Ik weet uit ervaring hoe belangrijk dat is. Tot slot hoop ik dat de Beestenboel nog heel lang zal bestaan, en veel plezier zal leveren aan kinderen; hun (groot)ouders; de deelnemers van De Harmonika en de vrijwilligers zelf!