Marianne Erich

Vrijwilliger aan het woord – november 2011

Marianne-erichIk ben Marianne Erich en hou meestal op de woensdagmiddag toezicht op de kinderboerderij. En dat is erg leuk omdat je veel mensen leert kennen en bekende kindersnoetjes langs ziet komen. Je gaat de kinderen ook herkennen aan de manier waarop ze met de beesten omgaan.

Het is geweldig als er weer jonge dieren worden geboren op de kinderboerderij. Ik weet nog goed dat er een geit moest bevallen en dat ik met mijn camera in de aanslag in het hooi lag om mooie foto’s te maken. Ik vergat totaal mijn allergie en had de volgende dag enorme opgezette ogen en voelde me doodziek. Maar zó ga je dus op in een nieuw dierenleven. Prachtig om dat mee te maken van zo heel dichtbij.

Naast het toezicht houden op de kinderboerderij ben ik werkzaam voor de boerderij bij de redactie. Samen met Tom van de Klaauw maken we de nieuwsbrieven voor alle vrijwilligers, de adoptiecertificaten voor de adoptanten en alle aankondigingen omtrent de activiteiten klaar die op de boerderij worden gehouden. Daarnaast informeren we de media over alle activiteiten.

De activiteiten zelf die op de kinderboerderij worden gehouden regelen we samen met het activiteitenteam waarin ik ook actief ben, samen met Antoinet en Lichelle. We organiseren foto wedstrijden en cavia en konijnen knuffel keuringen waarbij de kinderen een echt certificaat en een echte ‘wedstrijdbeker’ mee naar huis krijgen.

Ook de feestdagen worden door ons verzorgd, zoals Sinterklaas Kerstmis en Pasen. Kortom een hele leuke bezigheid en ik hoop nog heel lang van de dieren de kinderen en de bezoekers te mogen genieten.