Medewerkers van Dagopvang Harmonika

Vrijwilliger aan het woord – oktober 2012

Elke woensdagmorgen verzorgt een select groepje medewerkers van de Harmonika de dieren op de kinderboerderij. Dit doen ze met veel plezier en onder alle weersomstandigheden. Via deze nieuwsbrief kunnen jullie hun ervaringen lezen.

Camiel

camielCamiel voert de geiten. Dit valt niet mee omdat Dotje geregeld in de aanval gaat en de andere twee geiten weg duwt. Dus Dotje doet haar naam geen eer aan. Als Camiel het hooi uit de kruiwagen verdeeld staan zowel de schapen als de geiten al volop uit de kruiwagen te eten.

De beesten zijn zo ongeduldig dat ze al beginnen te eten voordat het in de ruif ligt. Camiel is gek op kippen en durft ze zo maar op te pakken en dan kijkt hij of er een ei in het nest ligt.

Hilde

hildeHilde voert de kippen en de hangbuikzwijntjes. Van de zwijntjes ruimt ze de poep op die verspreidt ligt op de plaats en doet dit in een emmer. Trots houdt ze de leiding dan een emmer drollen voor en vraagt “vind jij dit stinken?” En moet dan vreselijk lachen als we dit beamen.

Ze veegt de plaats bij de kippen schoon en daarna ook nog bij het konijnenhok. Dus een hele taak maar ze doet het graag.

Ad

AdAd verzorgt de cavia’s . Hij neemt altijd een zakje appelschillen voor ze mee. Ad is gek op Wolkje die mooie witte krullen heeft.

Hij noemt haar “Wolkje Sandra” omdat Sandra ook zo’n mooie krullen heeft. Hij geeft ook de konijnen voer en vult alle waterbakken. Ad neemt zijn taak heel serieus en alles moet dan ook tot in de puntjes kloppen.

Ron

ronRon veegt de paden en is hier heel ijverig in.

Piet

Piet werkt op woensdag met de groep en op donderdagmorgen helpt hij Freek. Hij doet van alles, geiten en schapen voeren, ruiven met hooi vullen, vegen en de stoep schoonspuiten. Dus ook Piet is onmisbaar voor de kinderboerderij.