Milan Kloosterman

Vrijwilliger aan het woord – mei 2014

milanIk ben 17 jaar. Ik hou van dieren en ik ben de jongste in mijn familie, boven mij staan nog 2 broers (florian van 22 ) (Thijs van 24). Ik woon samen met mijn moeder in Zaltbommel en mijn vader woont samen met zijn vriendin in Gameren.

Op donderavond en zondagavond kan je mij vinden op de kinderboerderij. Dan voer ik de beesten en zorg dat ze genoeg water hebben.

Al vanaf jongs af aan loop ik al bij de kinderboerderij, want al op jonge leeftijd ontdekte ik dat ik heel veel van dieren hou. Ik zag hoe de kinderboerderij gebouwd werd, maar als je me nu vraagt hoe het eruit zag toen kan ik het niet meer verwoorden, omdat ik toen nog een klein jongetje was.

Ik heb aan Dorien Werps gevraagd of ik vrijwilliger zou mogen worden bij de kinderboerderij in Zaltbommel. Ze vroeg toen gelijk naar mijn leeftijd (17 jaar). Helaas ben je als 17 jarige te jong om als vrijwilliger te werken, je moet 18 zijn. Ik mocht gelukkig wel komen werken bij de kinderboerderij onder toezicht van o.a. Cindy van Oss. Nu ben ik 18 jaar en werk ik zelfstandig en ben ik van plan dit nog heel lang te doen!

Naast de kinderboerderij zit ik op school. De Rivor in Geldermalsen. Ook loop ik stage in de kantine van Lander. Zeer afwisselend werk, waarbij ik soms moet schoonmaken, maar ook broodjes en fruitsalades klaar maak. Daarnaast pas ik ook op, op een 18 jaar oude hond, van de ouders van mijn schoonzusje.

Groetjes en tot ziens!