Piet Smits

Vrijwilliger aan het woord – september 2013

piet-smitsMijn naam is Piet Smits, ik ben 63 en al twee jaar vrijwilliger op de Beestenboel. Ik ben getrouwd met Wilma en heb twee kinderen en drie kleinkinderen. Mijn hobby’s zijn; vissen, kaarten (klaverjassen) en fietsen.

Nadat ik was gestopt met werken, zat ik vaak thuis. Vooral op maandagochtend, als mijn vrouw weg was (en ik niet kon vissen), verveelde ik me nogal eens. Ik kwam veel bij de Beestenboel, vooral met mijn jongste kleinkind, om alle geitjes, varkens, schapen, konijnen enzovoort te bekijken. Toen zag ik op een affiche dat ze nog vrijwilligers zochten en zodoende heb ik mij opgegeven voor de maandagochtenden.

Inmiddels voeder ik al twee jaar lang alle beesten en daar beleef ik veel plezier aan. Zelf woonde ik vroeger op een boerderij, waar ik ook altijd heb geholpen om de beesten te voederen. Later kreeg ik ook een passie voor vogels, waar ik nu nog steeds dol op ben. Ook vind ik het altijd heel gezellig op de Beestenboel, dan kom je ’s ochtends aan en dan hoor je al die dieren om je heen, daar word ik vrolijk van. Naast het voederen kom ik er ook buiten die tijden, zo bezoek ik vele activiteiten met mijn kleinkinderen zoals bijvoorbeeld met Sinterklaas en Pasen.

Ik hoop dat ik dit werk nog vele jaren kan blijven doen en dat de Beestenboel nog lang mag bestaan.