Sebastiaan Ubink

Vrijwilliger aan het woord – december 2012

sebastiaanAl een jaar of zeven ben ik vrijwilliger bij de kinderboerderij. Ik ben begonnen om, samen met andere vrijwilligers, diverse klusprojecten aan te pakken. Er is de laatste jaren veel gedaan. Er liggen nu veel meer tegels dan in het begin en ook de verschillende dierverblijven zijn steeds beter en mooier geworden.

Na een aantal jaar ben ik ook ingeroosterd om één keer per maand de dieren te voeren. Ik doe dit meestal samen met mijn zoon Lasse en soms helpt mijn dochter Rixt ook mee. Zij voeren dan meestal de kleinere dieren en ik zorg dat de schapen en geiten gevoerd worden en het nodige veeg- en harkwerk wordt uitgevoerd.

Vrijwilliger zijn op een kinderboerderij biedt mijn kinderen de mogelijkheid bijzondere dingen mee te maken. Ze hebben al een aantal maal de geboorte van lammetjes en geitjes meegemaakt, waaronder een keer een keizersnede bij een dwerggeit. Nu er weer een aantal dieren zijn gedekt begint weer het aftellen.

Het houden van dieren in mijn eigen tuin is beperkt gebleven tot een aantal duifjes. Deze maken bij mooi weer hun rondjes boven de huizen, de kinderboerderij en het park. Afgelopen zomer kwam de witte duif uit boerderij geregeld bij hen op bezoek.

Ik hoop dat we nog lang van de kinderboerderij mogen genieten.